Skip to main content

Raamdecoratie op maat vindt u bij Genzo!

Bij het inrichten van een woning gaat het om creëren van een persoonlijke sfeer. Genzo heeft voor ieder interieur, van trendy tot tijdloos, passende raambekleding.
Ons assortiment bestaat uit onder meer jaloezieën, niet alleen van aluminium maar ook van hout/bamboo, gordijnen, rol- (duo), vouw- of plisségordijn.
Wij kunnen u uitvoerig informeren/adviseren over de vele mogelijkheden van JASNO shutters/blinds. Tevens dealer van Fractions van Unilux. Deze bespreken wij in een ander onderdeel, Fractions.

Graag nodigen wij u uit in onze showroom om de producten te bekijken en kunnen wij u adviseren, zo ervaart u de verschillen. Of maak verder kennis met één van de producten op onze website; www.genzo.nl

Jaloezieën

Jaloezieën, hout of aluminium, op maat, zijn een tijdloos product en geschikt voor elk interieur of het nu landelijk of modern is en sfeermakers. Ze zijn een perfecte combinatie van stijl en functionaliteit en leverbaar in verschillende breedtes, kleuren en materialen.
Jaloezieën geven de perfecte lichtregulering met één simpele beweging!
Standaard wordt een jaloezie handbediend geleverd, maar stelt u prijs op wat meer comfort, geen enkel probleem.
Meerdere elektrische bedieningen zijn mogelijk.
De jaloezie is leverbaar met ladderkoord maar ook ladderband.
De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een traditioneel product en leverbaar in vele vormen en maten, maar ook in mooie stoffen leverbaar.
Genzo levert rolgordijnen van Verano®, Cedeko, Style maar ook voor Veluxramen .

Kindveilige oplossingen voor raamdecoratie

Opgroeiende kinderen hebben een grote nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen.
Dat betekent dat alledaagse zaken zoals uw raambekleding ineens gevaren met zich kunnen meebrengen. Als gevolg van wijzigingen in de Europese productnorm Binnenzonwering (EN13120) en twee nieuwe testnormen op de bescherming tegen wurgingsrisico’s met koord- of kettinglussen voor kinderen (EN 16433 en EN 16434), is de bedieningslengte voor raambekleding met koord of kettingbediening aangepast.

Algemeen advies: Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van de trekkoorden, kettingen, banden en koorden waarmee de raambekleding wordt bediend.

Ook kunnen zij de koorden om hun hals wikkelen.  Kopers en gebruikers van raamdecoratie moeten zich bewust zijn van de risico’s die loshangende trekkoorden, kettingen, banden en koorden voor jonge kinderen kunnen vormen.
De volgende richtlijnen dienen daarom te allen tijde in acht worden genomen:

  • In alle gevallen dient het opspansysteem dusdanig gemonteerd te worden, dat de ketting of het koord onder spanning staat en er geen los hangende lus meer is.
  • Houd, om wurging en verstikking te voorkomen, de koorden buiten het bereik van jonge kinderen.
  • Plaats bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van de koorden van raambekleding.
  • Knoop de koorden niet aan elkaar. Zorg dat de koorden niet verstrengeld raken of een lus vormen.
  • Een veilige plaatsing van het product is onder andere afhankelijk van het type bediening en de hoogte van uw plafond. Volg nauwkeurig de instructies uit de handleiding. Breng nadat het product vakkundig is geïnstalleerd geen veranderingen aan.

Naast koord- en kettingbediening zijn er, ook voor specifieke wensen, diverse alternatieve bedieningsmogelijkheden op de markt. Genzo Zonwering kan u hierover uitgebreid informeren.

Een oplossing voor elke wens

Wij zorgen ervoor dat u de gewenste informatie snel in huis heeft.