Skip to main content

Opbouwrolluiken

Een opbouwrolluik wordt voor het venster gemonteerd en past zich dus ook aan als element ter gevelvorming. Door de montage voor het venster kunnen er geen warmte- of geluidsbruggen ontstaan. Door de buitenliggende revisieopening kunt u snel bij het mechaniek komen zonder daarbij de inventaris te beschadigen of tapijten te vervuilen. De opbouwrolluiken van Roma zijn in 2 uitvoeringen en meerdere kasttypes leverbaar, wat de beschikbare kleuren betreft kunt u kiezen uit ruim 330 kleuren.

Het .P-systeem van Roma is het “standaard”rolluik. Deze standaard uitvoering is zowel verkrijgbaar uit geëxtrudeerd aluminium als rolgevormd aluminium. De door Roma vervaardigde geëxtrudeerde rolluiken worden van hoogwaardig aluminium geproduceerd. Het dikke geëxtrudeerde kastmateriaal zorgt voor extra stabliteit aan uw rolluik, door de dikte van het materiaal geeft de kast ook minder geluid bij regen en heeft het een geluidsarme ophanging welke ten opzichte van een gerolvormd rolluik tot 30% minder geluid  geeft. Het geëxtrudeerde rolluik is in 3 kastvormen leverbaar: rond (Rondo), vierkant (Quadro) en afgeschuind (Pento).

De Roma rolluiken van het .XP-systeem zijn speciaal, deze rolluiken kunnen namelijk naast dat het een standaard rolluik is ook uitgevoerd worden met een geïntegreerd insectenhor of screen. Ook is het mogelijk om een .XP rolluik in de speciale Swing uitvoering te bestellen, in eerste instantie lijkt het op een normale uitvoering maar wanneer het pantser volledig gesloten is kan het pantser naar wens automatisch naar buiten scharnieren. Hierdoor wordt naast het zonweren met een rolluik de mogelijkhei8d geboden zeer goed te ventileren zonder overlast van muggen en vliegen. Net als bij de rolluiken van het .P-systeem zijn de rolluiken uit .XP-serie zowel geëxtrudeerd als gerolvormd leverbaar. Het enigste wat minder is dan ten opzichte van de .P-serie is het aantal beschikbare kleuren.

Bij een rolgevormd rolluik zegt de naam eigelijk alles over de productie. Het materiaal van de kast wordt bij dit type rolluiken vervaardigd van een grote rol aluminium. Het materiaal is daarom ook niet zo stabiel als bij geëxtrudeerde rolluiken die vervaardigd worden in hoogovens waarbij aluminium op hoge druk en temperatuur door een mal geperst wordt. Over het algemeen levert bijna iedere fabrikant gerolvormde rolluiken, Roma is dan ook één van de weinige fabrikanten die geëxtrudeerd levert.

Bijna alle rolluiksystemen van Roma zijn geen schroefjes zichtbaar, de rolluiken worden netjes afgewerkt met afdekdopjes in de kleur van het opbouwrolluik. Naast de nette afwerking wordt uw rolluik standaard voorzien van een Design-onderlijst. Deze mooie onderlijst zal de kast afsluiten wanneer het pantser zich in de opgerolde positie bevindt. Maar ook op het gebied van de lamel die gebruikt wordt bij Roma heeft de keuze uit meerdere mogelijkheden, u heeft de keuze uit 3 groottes die vaak bepaald worden door de afmeting van het rolluik. Standaard is de alumiunium Alumino lamel gevuld met een oranje verschuiming, ook is het in sommige gevallen mogelijk hiervoor in plaats te kiezen voor een blauwe verschuiming. De blauwe verschuiming is vele malen harder dan de oranje maar zorgt daarnaast ook voor extra stabiliteit, geluidsisolatie en extra bescherming tegen eventuele deuken door bijvoorbeeld hagelschade.

De basis bediening van een Roma opbouwrolluik is elektrisch met handzender, hiervoor heeft Roma gekozen voor de RS 100 io motor van Somfy. De RS 100 io S&SO is de eerste plug & play motor met radiotechnologie en geldt als de stilste rolluikmotor in de markt. De belangrijkste kenmerken hiervan zijn: Ingebouwde soft start en soft stop functie om de levensduur van het rolluik en van de motor te verhogen. Door de obstakeldetectie stopt het rolluik op een obstakel of wanneer het rolluik onderaan vastgevroren is. In combinatie met zogenaamde “starre verbindingen” (speciale klemmen) weerstaat een rolluik aan een optilkracht van 100 kilo. Met de Smoove RS100 io wandzender kan de motor in ‘silent’ modus bediend worden via een instelbare schuifknop. Bedienbaar met alle Somfy io-bedieningen en io-besturingen zoals de Connexoon io voor app bediening via smartphone of tablet. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor elektrische motor met objectdetectie en een wandschakelaar of handbediening waardoor de prijs van het Roma rolluik u positief zal verrassen.

Inbouwrolluiken

Een inbouwrolluik wordt op het venster gemonteerd en wordt hierdoor naadloos in de gevel geïntegreerd. De inbouwrolluiken van Roma passen op alle gangbare venstertypen en herstelvensters. Doordat de revisiekap (voor onderhoud) bij de KARO en PURO standaard ook aan de onderkant geopend kan worden, is het mogelijk om ook aan de binnenkant van de kast te stucken of in te timmeren. De bewezen kwaliteit en mogelijkheden van Roma hebben er toe geleid dat ook architecten steeds vaker kiezen voor Roma en met het ontwerpen hier ook al rekening meehouden.

Roma biedt een inbouwrolluiken programma aan wat bestaat uit 3 types. Het RA.2 inbouwrolluik is het nieuwe Roma basis-inbouwsysteem met alle tekenen van een modern rolluikelement. De robuuste constructie is speciaal ontwikkelt  voor het inzetten in vensterbereik. Kasten en geleiders worden naar wens in alle kleuren van de Roma ColorCollection geleverd en bestaat de mogelijkheid het zichtbare gebied van het rolluiksysteem van vensterhoutfolie te voorzien. Dan is en hangt alles homogeen bij u in de gevel. Het KARO (.XP-serie) is een compleet ontwikkeld inbouw-rolluiksysteem van topklasse. Bij het ontwerpen van het systeem werd vanaf het begin de nadruk op de veelzijdigheid gelegd. Verbindingsprofielen aan alle gebruikelijke vensterprofielen en het gebruik van hoogwaardige stucplaten in vele sterktes maken van de KARO een echte allrounder. De integreerbare insectenhor en de binnenliggende revisiedeksel met opening naar onder of achter als ook een aantal aluminium- en kunststoflamellen laat niets te wensen over. De Puro inbouwrolluiken zijn een nieuwbouwsysteem met 5 verschillende kastmaten, deze kast wordt op het kozijn gemonteerd en kan in één bewerking worden gemonteerd. De aansluiting tussen kozijn en rolluik is optimaal waardoor de isolatiewaarden van het geheel perfect zijn. Het systeem is multifunctioneel, een rolhor kan worden geïntegreerd maar ook worden nageleverd.

Schuine rolluiken

Met de Trendo rolluiken biedt Roma een oplossing voor schuine raamvormen. Architecten creëren  de meest exclusieve ontwerpen waarbij de zonweringspecialist een praktische oplossing moet bedenken voor zonwering, beveiliging of verduistering. Een bijkomend voordeel van de Trendo serie is dat de opbouwrolluiken zich probleemloos met andere rolluikken in combinatie verbinden. Het schuine rolluik wordt met een aluminium-rolluikpantser geleverd en beschikt standaard over een comfortable motoraandrijving. Een Trendo rolluik wordt alleen in een geëxtrudeerde uitvoering geleverd in zowel de .P als de .XP uitvoering.

In onze showroom op Ekkersrijt 4307 in Son hebben wij meerdere rolluiken van Roma opgesteld staan waarbij wij u graag een uitleg geven over alle mogelijkheden die Roma biedt.

Een oplossing voor elke wens

Wij zorgen ervoor dat u de gewenste informatie snel in huis heeft.