Verandazonwering

Zonnestralen kunnen een veranda tot meer dan 60 graden Celcius opwarmen, dit is voor mens, dier en planten teveel. Om serres, terrasoverkappingen, verandas en lichtkoepels tegen deze warmte maar ook licht te beschermen is een serrezonwering een ideale oplossing. Verandazonwering is zowel voor boven als onder een overkapping toe te passen, ieder systeem heeft zijn voor- en nadelen. Genzo Zonwering levert verandazonwering van Verano, Suncircle en Weinor en heeft voor iedere situatie een oplossing waarbij u het hoofd koel kunt houden.

Verano

Verano heeft in haar assortiment maar liefst 5 modellen verandazonwering waarbij ieder type voor een specifieke situatie toe is te passen.

Het meest gekozen model binnen het assortiment van Verano is de V610 – Oslo. De Oslo serrezonwering is een zonwering aan de bovenzijde. Geschikt voor brede terrasoverkappingen, serres en veranda’s. De Oslo kan een ruimte beschutten van maar liefst 9 meter. De Oslo wordt standaard met een Somfy afstand bediende io of RTS motor geleverd en is in 4 standaardkleuren leverbaar met een zeer ruime keuze uit doekcollecties. De V612 – Hamar is vergelijkbaar met de V610 – Oslo maar in plaats van dat deze aan de bovenzijde wordt geplaatst wordt de Hamar aan de onderzijde bevestigd. Ons advies is altijd om zon te weren voordat deze het (glas) oppervlak raakt maar in sommige situatie is dit niet mogelijk en moet voor een zonwering aan de binnenzijde gekozen worden. Standaard wordt de Hamar geleverd met een Somfy LT 50 motor met opbouwschakelaar maar wij adviseren altijd om te kiezen voor de afstand bediende uitvoering vanwege de vele voordelen. Naast de V610 – Oslo levert Verano nog een tweede model wat aan de bovenzijde van de veranda geplaatst kan worden, namelijk de V630 – Malmö. Het unieke van het model Malmö is dat deze zowel als serrezonwering maar ook als een pergola zonwering geleverd kan worden. Bij deze uitvoering worden er extra staanders voor bevestiging aan de voorzijde geleverd waardoor het mogelijk is om van dit type zonwering ook te genieten als u geen serre of terrasoverkapping heeft. De V650 – Tallinn is een buitenbeentje in de collectie van Verano, het is een model wat aan de onderzijde van de overkapping geplaatst wordt. Voordeel van de baleinzonwering Tallinn is dat deze uitsluitend handbediend geleverd wordt. Kenmerk van een baleinzonwering is dat het doek van sergé glasvezeldoek is en niet van acryl zonweringsdoek. De Tallinn is leverbaar tot een maximale breedte van 4 meter. Als laatste model biedt Verano ook nog een terrasoverkappingplissé, nadeel van dit systeem ten opzichte van de overige modellen is dat dit per vlak gemonteerd dient te worden. De terrasoverkappingplissé wordt gemaakt van speciale plisséstoffen die waterafstotend en een uitstekende UV-stabiliteit hebben.

Weinor

Weinor heeft in haar assortiment een uniek product wat op 3 manieren toepasbaar is. Het werd geïntroduceerd als onderdak serrezonwering Sottezza II maar kreeg een vervolg in de pergola zonwering Plaza Viva en kwam als laatste ook nog als bovendak serrezonwering genaamd WGM Top. Kortom een product met vele toepassingen en ook een unieke eigenschap die zelden voorkomt. Het doek van de zonwering wordt met een ritstechniek uitgevoerd en staat daardoor veel strakker en bij de hangende uitvoeringen zal deze dan ook minder doorhangen, Weinor noemt dit OptiStretch. Uiteraard is het ook mogelijk om de klassieke uitvoering zonder OptiStretch te bestellen maar dat advies zullen wij niet snel geven.

Voor alle uitvoeringen geldt dat er veel opties beschikbaar zijn. Zo kunnen de Plaza Viva en Sottezza II met LED verlichting uitgevoerd worden  welke keurig is weggewerkt in de bak. De Plaza Viva heeft daarnaast nog een unieke eigenschap die ervoor zorgt dat dit zonweringsysteem ook gebruikt kan worden bij regenachtige dagen. Normaal geven wij aan dat standaard zonweringsdoek waterafstotend is zodat u er ook bij een lichte regenbui gebruik van kunt maken (uiteraard wel altijd rekeninghouden met bijvoorbeeld de windbelasting). De Weinor Plaza Viva biedt de optie aan om één van de 2 staanders uit te voeren als een telescoopstaander. Hierdoor is het mogelijk de staander handmatig middels een slinger te verlagen waardoor er een betere regenafvoer ontstaat. Zo kan ook bij een zwaardere regenbui de Plaza Viva gebruikt worden.

GP Line

Ook in ons huismerk leveren wij een verandazonwering, ons model Verdoso is ook voorzien van een ritstechniek zodat het doek aan alle kanten is vastgeklemd waardoor wind veel minder kans heeft. Door toepassing van een ritsdoek is het systeem tot windkracht 6 normaal te gebruiken. De Verdoso kan uit 1 stuk geleverd worden tot een maximale afmeting van 6000 mm breed en 5000 mm uitval, bij de maximale breedte van 6000 mm is de uitval 3500 mm. Uniek is ook dat het systeem ook gekoppeld leverbaar is tot een breedte van 12000 mm met een maximale uitval van 3500 mm. De omkasting van de Verdoso is leverbaar is iedere RAL kleur en daarnaast ook nog in 5 structuurlakken. Eventueel is het ook mogelijk om de omkasting in 2 kleuren uit te voeren, met deze Bi-Color optie voegt u een persoonlijke touch toe aan u zonwering.

Een oplossing voor elke wens

Wij zorgen ervoor dat u de gewenste informatie snel in huis heeft.