Skip to main content

Hitte in huis is meestal een gevolg van de zon die pal op de ramen staat. Van een warme zomerdag genieten we met volle teugen, maar de temperatuur in huis loopt dan wel snel op. Toe aan verkoeling, zowel binnen als op je terras? Wij hebben wat tips en weetjes op een rij gezet.

Voordat je op zoek gaat naar zonwering is het goed om te bedenken wat de gewenste functie is. Heb je een terras en wil je daar beschut kunnen zitten? Of moeten de kamers in de woning worden verduisterd en koel blijven? Of ben je op zoek naar beide? Zodra je weet waarvoor je een zonwering nodig hebt, kan je een selectie van producten maken op basis van de kenmerken.

Buiten-zonwering

Als je op zoek bent naar zonwering, kan je kiezen uit buiten-zonwering en binnen-zonwering of wel raamdecoratie.
Buiten-zonwering wordt aan de buitenkant van het huis geplaatst. Hieronder vallen zonneschermen, (Knikarmschermen, Uitvalschermen, vrijstaande zonwering, Markiezen), Screens, Rolluiken en Shutters .

Knikarm zonwering

Buiten-zonwering is zeer effectief, waarbij de temperatuur in je woning ook bij een hittegolf nog aangenaam blijft. Wil je alleen verkoeling in huis? Dan kan je kiezen voor Screens of Uitvalschermen of #Markiezen.
Wil je ook lekker op je terras zitten zonder dat je verbrandt? Kies dan bijvoorbeeld voor Knikarmschermen . Met dergelijke zonwering blijft zowel de binnentemperatuur aangenaam en het zorgt voor een schaduwplek op het terras.

Dit is ook een sfeermaker op warme zomeravonden.

Binnen-zonwering

Binnen-zonwering ofwel  Raamdecoratie wordt aan de binnenkant van je ramen geplaatst en maakt onderdeel uit van het interieur. Daarmee heeft dergelijke zonwering een dubbelfunctie, namelijk het tegenhouden van de zon en dient ook als raamdecoratie. Binnen-zonwering bestaat uit Jaloezieën hout en aluminium, Verticale lamellen, Rolgordijnen en Plissés en Duettes, #Vouwgordijnen.

Er zijn wat betreft raamdecoratie erg veel mogelijkheden. Wij adviseren u graag in onze uitgebreide showroom.