Skip to main content

Knikarmschermen

Met een knikarmzonnescherm creëert u heerlijke schaduwrijke momenten op het terras wanneer het u uitkomt daarbij worden de UV-stralen ook geweerd. Wij als Premium Partner van Verano®  kunnen u uitgebreid adviseren in de zeer vele mogelijkheden en uitvoeringen. Bovendien worden alle zonnescherm op maat gemaakt.

Naast het buiten genieten draagt een terrasscherm ook bij aan een beter woonklimaat binnen want het zorgt ervoor dat de woning lekker koel blijft. Een knikarm-zonnescherm is in meerdere varianten leverbaar. Als basis is er het open zonnescherm, dit scherm heeft een open constructie zodat ten allen tijde de knikarmen en het zonweringsdoek aan de weerselementen wordt blootgesteld.
Bij een semi-cassette uitvoering wordt het zonweringsdoek door de cassette beschermt tegen de weersinvloeden, de knikarmen zijn dan niet beschermt, het scherm is aan de onderzijde dus open.
De laatste variant, wat ook de meest verkochte uitvoering is, is het knikarmscherm met een dichte cassette, in gesloten toestand zijn zowel het doek als de armen helemaal weggewerkt waarmee de beste bescherming wordt verkregen.

En vindt u de laagstaande zon ook zo vervelend? Dan kunnen het scherm ook van een volant aan de voorlijst voorzien. Heel veel mogelijkheden dus!

Voor de bediening van het terrasscherm kiest men steeds vaker voor een electrische bediening.

Elektrische zonneschermen openen en sluiten eenvoudig met een afstandsbediening, smartphone of tablet. Hiermee zet je het scherm in enkele seconden precies in de juiste stand, voor een ideale balans tussen zon en schaduw op je terras. Standaard biedt Genzo in haar schermen motoren van Somfy vanwege de vele voordelen. Voordelen zijn: een perfect gespannen doek door de automatische instellingen van de motor, langere levensduur door het zachte openen en sluiten en Somfy motoren zijn klaar voor huisautomatisering.

Met merken als Verano® en Weinor biedt Genzo een assortiment aan waarmee iedere wens ingevuld kan worden.

Wil je meer informatie? Kom langs in onze showroom, wil u liever advies aan huis dan is dat zeker ook mogelijk. Wij horen het graag; 0499-460000

Zonnescherm V210 – Rhodos

Het Rhodos knikarmscherm is een standaard type zonneluifel. Het zonwerende doek is aan de onder- en bovenzijde zichtbaar in gesloten toestand. Het is een klassiek zonnescherm van Verano® met een modern en ingetogen uiterlijk. De V210 – Rhodos biedt optimale beschutting tegen de zon en schadelijke UV-stralen.

De Rhodos is een zonnescherm met praktische eigenschappen, zo is de schuinte in te stellen van 0 tot 25 graden. U kunt uw zonneluifel dus altijd precies aanpassen naar uw terras zodat u optimaal kunt genieten van de beschutting. Knikarmscherm Rhodos is beschikbaar tot een maximale breedte van 6 meter en met een maximale uitval van 3 meter.

Zonnescherm V225 – Porto

De Porto is een semi-cassette zonnescherm, de stof is goed bescherm in de cassette en alleen aan de onderzijde van de zonneluifel zichtbaar in opgerolde toestand. Het Porto knikarmscherm heeft een bescheiden maar toch chique uitstraling. Ook met de V225 – Porto geniet u van optimale bescherming tegen de zon en schadelijke UV-stralen.

De Porto is een zonnescherm met praktische eigenschappen, zo is de schuinte in te stellen van 5 tot 30 graden. Het Porto zonneluifel is zo altijd perfect op maat en in harmonie met uw terras. Knikarmscherm Porto is beschikbaar tot een maximale breedte van 6 meter en met een maximale uitval van 3 meter.

Zonnescherm V280 – Ipanema

Zonnescherm Ipanema is een cassettescherm van topkwaliteit wat standaard met elektrische bediening geleverd wordt. Het zonwerende doek is volledig opgesloten in de cassette en is daardoor optimaal beschermd tegen vuil en weersinvloeden. De oprolbuis wordt geheel verborgen in de cassette en is daardoor onzichtbaar. Zonneluifel Ipanema kan aan de muur maar ook aan het plafond gemonteerd worden. Bij plafondmontage kunt u de hellingshoek instellen van 17 tot 70 graden. Kiest u voor montage aan de muur? Dan kunt u kiezen voor een hellingshoek van 5 tot 70 graden. Het grote instellingsbereik maakt knikarmscherm Ipanema zeer onderscheidend en functioneel, het zonnescherm is namelijk precies aan te passen aan uw gewenste doorloophoogte en de stand van de zon. De Verano® V280 Ipanema is beschikbaar tot een maximale breedte van 6 meter en met een maximale uitval van 3 meter.

De geraffineerde uitstraling van het Ipanema zonnescherm zorgt voor haar populariteit en daarmee is het van meest verkochte zonneluifels van Verano®. De sublieme afwerking met zachte vormen is gemaakt van hoogwaardig aluminium. Dit sterke materiaal zorgt ervoor dat het Ipanema knikarmscherm zeer onderhoudsvriendelijk, slijtvast en solide is. Voor een prijs op maat en alle mogelijkheden neem contact met ons op.

Zonnescherm V296 – Santos

Zonnescherm Santos is een verrassend compleet cassettescherm dat twee belangrijke eigenschappen combineert: compactheid én stevigheid. Zonneluifel Santos is voorzien van zeer stevige knikarmen en daardoor extreem goed bestand tegen wind. Knikarmscherm Santos is standaard voorzien van elektrische bedieningen kan uiotgerust worden met speciaal geïntegreerde LED-verlichting in de knikarmen.

De hellingshoek van zonnescherm V296 – Santos is in te stellen tussen de 5 en 70 graden. De Santos zonneluifel is beschikbaar tot een maximale breedte van 6 meter en met een maximale uitval van maar liefst 3,5 meter. Dit maakt knikarmscherm Santos uitermate geschikt voor diepe terrassen. U heeft de keuze uit plafond- of wandmontage. Voor een prijs op maat en alle mogelijkheden neem contact met ons op.

Zonnescherm V360 – St. Tropez

Zonnescherm St. Tropez is het XL cassettescherm voor brede terrassen. Zonneluifel St. Tropez is namelijk beschikbaar tot een maximale breedte van maar liefst 12 meter. De maximale uitval van knikarmscherm St. Tropez is 3,5 meter. Zo kunt u extra lang genieten!

De cassette zorgt voor de beste bescherming van het zonwerende doek. Het doek is volledig opgesloten in de cassette en is daarom optimaal bescherm tegen vuil en weersinvloeden. Het doek heeft hierdoor een lange levensduur evenals de stevige constructie van aluminium. Voor een prijs op maat en alle mogelijkheden neem contact met ons op.

Zonnescherm V460 – Santander

De Santander is een knikarmscherm met een zeer moderne en strakke vormgeving. De Santander heeft een vierkante cassette en aluminium zijkappen met een blinde bevestiging. De uitsparingen in de zijkappen maken afwatering en een solide sluiting van de cassette mogelijk. De aansluiting van de voorlijst zorgt ervoor dat het doek niet nat wordt tijdens slagregen. De naar de muurzijde aflopende bovenbak voorkomt lekstrepen op de cassette.

De Santander heeft knikarmen met staalband en een doekschaal over de gehele breedte. Leverbaar in de kleuren Technisch Zilver, RAL 9010 wit, RAL 9001 ivoor en VS 716 antraciet structuur. Het terrasscherm wordt geleverd met een Somfy Sunea io motor met naar keuze een hand- of wandzender.

Zonnescherm V255 – Salou

De Salou is een cassette zonnescherm van topkwaliteit. De cassette beschermt het zonwerende doek volledig tegen vuil en weersinvloeden. Zonneluifel Salou heeft een strakke uitstraling en biedt optimale bescherming tegen de zon en schadelijke UV-stralen. De cassette van het knikarmscherm Salou is gemaakt van hoogwaardig, onderhoudsvriendelijk, stevig en slijtvast aluminium. Het aluminium geeft de V255 – Salou een krachtige en moderne uitstraling en zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van uw zonwering.

De Salou is een zonnescherm met praktische eigenschappen, zo is de schuinte in te stellen van 5 tot 25 graden. Bepaal zelf de hellingshoek en creëer zo een aangename sfeer in uw tuin en op uw terras. Knikarmscherm Salou is beschikbaar tot een maximale breedte van 6 meter en met een maximale uitval van 3 meter.

Knikarmschermen Weinor

Zonnescherm Semina Life

De Semina Life is bij Weinor de allrounder onder de knikarmschermen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze overtuigd door haar moderne, frisse design in combinatie met bewezen Weinor techniek.  Veel technische high-lights zorgen voor hoog comfort en duurzaamheid. Jong of oud, modern of traditioneel: Semina Life is altijd de juiste keuze – een klasse apart!

De Semina Life wordt geleverd met de unieke Weinor Long Life arm die bijzonder stil in gebruik is. Licht van gewicht en daarbij uiterst bestendig dankzij matrijs gesmeed aluminium. Dit zorgt voor een perfecte doekstand. Weinor geeft maar liefst 10 jaar garantie op de Long Life arm. Door de hoge bouwkwaliteit is het scherm te leveren in een maximale breedte van 6500 mm met een uitval van 3500 mm. De Semina Life is onder meer uit te breiden met LED verlichting en de Volant Plus. De Volant Plus is opgeborgen in de voorlijst en geeft bij het omlaag gaan tot een maximale lengte van 2100 mm de perfecte verticale zonwering bij laagstaande zon. Deze volant Plus is handmatig te bedienen.
Met keuze uit 47 standaardkleuren, 9 speciale WiGa trendkleuren en ruim 150 doekvarianten is het zeker mogelijk om de juiste combinatie te vinden.

Mocht de situatie voor een knikarmscherm door de bevestiging aan de gevel of door de windbelasting die het scherm te verduren krijgt niet ideaal zijn dan heeft Weinor met de Plaza Viva het optimale alternatief. Kijk voor de uitgebreide productinformatie bij de Buitenleven onder Terrasschermen Weinor.

Windscherm Paravento WEINOR

Het stijlvolle windscherm Paravento van Weinor beschermt tegen inkijk, zon en koele zijwind. Als voordelige oplossing kan de slanke, maar solide cassette praktisch overal worden gemonteerd. In combinatie met een actueel dessin uit de Weinor doekcollectie creëert de Paravento aantrekkelijke accenten. Speciale functiedoeken bieden inkijkbescherming en maken overdag naar buiten kijken mogelijk. Daarmee is de Paravento een flexibel en elegant alternatief voor vaste elementen zoals omheiningen, muren en hekken.

De Paravento kan gemakkelijk aan iedere gevel of terrasconstructie worden gemonteerd, zowel aan de zijkant als aan de voorkant. Door de bijbehorende beugels is deze overal snel en eenvoudig gemonteerd. Voor een aantrekkelijk uiterlijk: fraai design, grote doekkeuze van 150 dessins. In gesloten toestand is de gehele techniek in de aluminium cassette verborgen. Met de slanke afmetingen van slechts 142 x 120 mm past de cassette onopvallend in elke omgeving. Maar ook met de keuze uit 47 standaard RAL-kleuren of 9 WiGa trendkleuren moet dat zeker lukken.

Een oplossing voor elke wens

Wij zorgen ervoor dat u de gewenste informatie snel in huis heeft.