Skip to main content

Buitenzonwering is er in allerlei soorten en maten.

Ook de toepasbaarheid kan anders zijn, voor het ene gebouw is buitenzonwering een luxe terwijl het voor het andere een must is.

Genzo is  leverancier van diverse soorten buitenzonweringen. Wij kunnen op het gebied van terras- en uitvalschermen, screens en markiezen een ruime keuze aanbieden. De buitenzonweringen kunnen voorzien worden van alle beschikbare doeksoorten, waarvan de meeste de UV-straling weren. Genzo Zonwering is dealer van zonwering van de merken Roma, Verano en Weinor. Onze adviseurs kunnen u uitgebreid informeren over de vele mogelijkheden en toepassingen.

Zonnestraling heeft grote invloed op de temperatuur binnen.

Met zonwering kunt u de straling van de zon en daarmee ook de warmte buiten houden of binnen laten. De Romazo, de brancheorganisatie van de zonweringsbranche, heeft daarom het  HR-Zonwering keurmerk ontwikkeld. Deze gaat over de energiebesparende functie van zonwering. Met HR Zonwering verlaag je namelijk je verwarmingskosten, beperk je het gebruik van kunstlicht, vermijd je lichthinder en verhoog je het comfort binnen. De merken welke Genzo levert zijn aangesloten bij de Romazo.

Play Video

In een animatiefilm uit 2006 wordt dit uitgelegd

Tegenwoordig zijn door de ontwikkelingen ook al zonweringsdoeken leverbaar welke aan de HR++ kwalificatie voldoen. 

Genzo  kan u daarnaast ook informeren over de regels welke in de komende jaren zullen gaan gelden. Zo is  in 2021 het nieuwe bouwbesluit ingegaan wat weer veel veranderingen met zich heeft meegebracht, dit besluit staat bekend onder de titel BENG.

BENG staat voor Bijna Energieneutraal Gebouw. Nieuwbouwwoningen die na 2020 worden opgeleverd moeten bijna energie neutraal zijn. Zonwering is daar een wezenlijk onderdeel van.

Een oplossing voor elke wens

Wij zorgen ervoor dat u de gewenste informatie snel in huis heeft.