Skip to main content

Over het algemeen zijn rolluiken niet echt mooi, maar de voordelen die ze brengen zoals verduistering, inbraakvertraging, geluidswering en isolatie zijn een reden om over te gaan tot aanschaf.

Met een rolluik wordt de isolatiewaarde van het glas verdubbeld.
Een rolluik-lamel is gemaakt van aluminium met een isolerende schuimkern. De luchtlaag die tussen het raam en het rolluik ontstaat zorgt voor het isolerend effect. Hierdoor blijft in de winter de warmte binnen en in de zomer buiten. Rolluiken kunnen er voor zorgen dat je stookkosten tot 10% kunnen dalen.

Bij rolluiken is er een keuze uit 2 types, het inbouw- of het opbouw-rolluik.

Een inbouw-rolluik wordt op het venster gemonteerd en wordt hierdoor naadloos in de gevel geïntegreerd. De inbouw-rolluiken worden tijdens de bouw besproken en ingemeten/aangepast aan de kozijnen.
Een opbouw-rolluik wordt voor het venster gemonteerd.
Door de montage voor het venster kunnen er geen warmte- of geluidsbruggen ontstaan. Rolluiken zijn niet alléén functioneel, ook aan het design is gedacht. Er zijn diverse kastvormen, bedieningsopties en profielkleuren van omkasting en lamellen.

Ook  speciale uitvoeringen, zoals een rolluik voor een schuin raam of met een jaloezie functie, kan Genzo u van het juiste advies voorzien.

Rolluiken handbedienbaar, electrisch maar ook electrisch met SOLAR

Bij handbediening bieden wij u een keuze tussen band en koord bediening, welke eventueel bij grotere oppervlaktes uitgebreid kan worden met een vertraging van 1:3.

Ideaal zijn de rolluiken met SOLAR. Deze zijn electrisch en de motor laadt op via het solar paneel dat op de bovenzijde zit. Voordeel is dat er geen stroom naar binnen hoeft te worden gelegd. Deze zijn ook leverbaar voor Velux dakramen.

Steeds vaker wordt er gekozen voor een elektrische bediening bij rolluiken. Naast het comfort wat dit biedt, zijn er nog meer voordelen aan verbonden zoals de anti-optilbeveiliging waarbij de lamellen blokkeren.

Ook is het mogelijk om de elektrische bediening uit te breiden met een afstandsbediening en/of tijdklok.

Ook op het gebied van elektrische bediening zijn er vele mogelijkheden. Wij bieden u motoren welke zijn uitgerust met objectdetectie en vorstbeveiliging. Dit wordt ook omschreven als weerstandsherkenning
Bij objectdetectie stopt het rolluik als er een voorwerp, zoals bijvoorbeeld een deur open staat, de vorstbeveiliging zorgt ervoor dat indien de onderste lamellen zijn vastgevroren het rolluik niet verder omhoog gaat.
Deze voorzieningen dragen er toe bij dat de levensduur van een rolluik wordt verlengd.

Play Video

Introductie: stille rolluikmotor S&SO RS100

Genzo levert rolluiken voorzien van Somfy-motoren.

Somfy is marktleider op het gebied van motoren voor onder andere rolluiken.
De laatste ontwikkeling van Somfy op het gebied van rolluik motoren is de   de Somfy RS100 iO.
De Somfy RS100 iO rolluik-motor is ongekend stil. Zowel binnen als buiten hoort u de motor bijna niet bij het openen en sluiten van uw rolluiken. En plaats u de motor in de langzame modus dan worden uw rolluiken zelfs nog stiller.
De RS100 iO start en stopt uiterst beheerst door de <> functie. Hiermee beschermt u en verlengt u de levensduur van uw rolluik. De levensduur wordt ook verlengd door de obstakel-detectie waardoor het rolluik stopt wanneer het geblokkeerd wordt of wanneer het rolluik vastgevroren zit.
Als laatste zorgt de combinatie van de Somfy motortechnologie en de verbinding van de motor met het rolluik dat een druk van meer dan 100 kg kan worden weerstaan. Dit zorgt voor een prima preventieve werking tegen inbraak in uw woning en geeft u een veilig gevoel.

Naast rolluiken kunnen wij u ook uitvoerig informeren over rol- en garagepoorten.
Rol- en garagepoorten zijn ontworpen om in winkelcentra, productie en garages geïnstalleerd te worden en worden toegepast als het oppervlak te groot is om een rolluik toe te passen.

Een oplossing voor elke wens

Wij zorgen ervoor dat u de gewenste informatie snel in huis heeft.