Skip to main content

Rolpoorten en garagedeuren

Voor het afsluiten van een garage heeft u de keuze uit een sectionale garagedeur of rolpoort. Beide systemen hebben voordelen die voor iedere situatie geschikt zijn. Een rolpoort wordt daarnaast ook toegepast indien een rolluik niet toepasbaar is aan de gevel vanwege de breedte.

Een rolpoort is een goede keuze wanneer je in de garage de ruimte optimaal wil benutten of er aan het plafond geen ruimte is voor het bevestigen van de rails. Voordeel hiervan is dat er genoeg plaats vrij is om er eventueel fietsen of andere zaken op te hangen. Ook bij nieuwbouwprojecten is de rolpoort daarom een veel gekozen product omdat de omkasting esthetisch goed weggewerkt kan worden. Ook voor het afsluiten van (bedrijfs)panden kan een rolpoort de juiste oplossing zijn. Eenvoudig gezegd is een rolpoort een rolluik waarin grotere lamellen worden toegepast en daardoor ook geschikt voor grote breedtes tot 6000 mm. De lamellen die worden toegepast bij rolpoorten hebben een lamelbreedte van 55 of 77 mm, naast de gesloten lamel is het ook mogelijk speciale lamellen toe te passen met een zichtvenster of ventilatie. De rolpoort is met meerdere beveiligingsopties uit te rusten zoals onderdorpel- en optilbeveiliging. Naast ons huismerk GP Line bieden wij met de merken Verano en Roma een zeer uitgebreid programma rolpoorten.

Een sectionale garagepoort heeft bredere lamellen dan een rolpoort, deze zijn van een dikkere isolatievulling voorzien en geven daardoor meer stevigheid. Daardoor zal deze bij forse wind minder snel gaan klapperen. De dikkere isolatievulling draagt ook bij aan energiebesparing. Garagedeuren zijn standaard voorzien van vingerknelbeveiliging, de wettelijke veerbreukbeveiliging, optildetectie en obstakeldetectie. Hierdoor kan iedereen veilig gebruik maken de garage. Garagedeuren zijn verkrijgbaar met een trekveer of met torsieveren voor of achter. De panelen van de garagedeuren zijn voorzien van een sterke polyester coating die weer- en drukbestendig is. Daarnaast zijn de garagedeuren aan de onder-, zij- en bovenkant voorzien van afdichtingsstrippen van hoogwaardige EDPM, jouw garagedeur is altijd dicht. De garagedeuren zijn uitvoerbaar met zowel hand- als elektrische bediening voor extra comfort. De garagedeuren zijn te verkrijgen in verschillende uitvoeringen en in alle mogelijke RAL kleuren. Genzo levert sectionale poorten van Verano.

Een oplossing voor elke wens

Wij zorgen ervoor dat u de gewenste informatie snel in huis heeft.